10418234_10203190478376391_2436339775680092897_n

Roeifietswedstrijd op Willem Alexanderbaan.

16 juni 2014

Op 15 juni 2014 werd voor het eerst een roeifietswedstrijd gereden rond de Willem Alexanderbaan bij Rotterdam.
Een rondje rond de baan is 5360 meter  lang en heeft  maar 4 bochten waar je iets in de remmen moet. Het weekeinde  14/15- juni zijn de Dutch Master Open roeiwedstrijden op de W.A baan. Zo’n 400 roeiers en roeisters gaan het water op. In de pauze van de ” natte ” roeiers rijden de roetsers een wedstrijd die bestaat uit een criterium van 2 rondjes rond de 2 km lange  ( natte) roeibaan .
Het asfalt is nieuw en superglad, alles is overzichtelijk en veilig. Een ideaal parcours om eens even stevig te speren met je roeifiets.

Er staan 16 deelnemers aan de tegenwindse start waarvan 2 dames.  Direkt na het startschot recht voor de roeikantine  speert de jonge Martijn Rempt er als een dolle hond vandoor. Alco Looije, in zijn zog gevolgd door Derk Thijs, heeft het gaatje tot Martijn bij de eerste bocht al bijna dichtgereden.

Het drietal is kort na de tweede bocht  ingelopen door Andre Davidse die een slechte start had  en zijn eerste kruit al heeft moeten verschieten om weer bij de kopploeg te komen. Met zijn vieren rijden ze voor de wind over het strakke asfalt naar het andere uiteinde van de roeibaan.
Alco zet  een stevig Tempo in ,de teller staat rond de 50 kmh, Derk pikt aan en een klein gaatje ontstaat tot Martijn en Andre. Deze laatste 2 laten dit niet op zich zitten en geven ook gas, voor het tegenwind stuk willen ze er weer bij zijn anders konden ze de aansluiting wel eens verliezen.  Martijn en Andre laten het kopwerk wijselijk aan anderen over en sparen de krachten, op het tegenwindse rak worden toch wat plaagstootjes uitgedeeld door Derk en Alco, af en toe moet iedereen weer stevig op de pedalen om het gaatje dicht te rijden.

Bij de bovenwindse bochten is het viertal weer bij elkaar maar op het rechte voordewindse stuk zet Andre genadeloos aan, Derk pikt aan en de trainingsmaatjes Derk en Andre zien hun kans om weg te stomen , regelmatig de kop overnemen en het tempo hoog houden zo slaan ze een stevig gat  dat niet dicht  lijkt te rijden. Op het laatste rechte stuk naar de finish, tegen de wind in, beseffen Andre en Derk dat ze het tegen elkaar op moeten nemen; geen van beiden wil kopwerk doen. Ze sparen de krachten voor de eindsprint, het tempo zakt er totaal uit en Martijn en Alco komen weer erg dichtbij. Zo’n 200 meter voor de finish bij de roei gaan ze de sprint aan en ieder pakt een kant van het brede asfalt om de ander geen zog te gunnen. De sprint gaat gelijk op tot Andre uit zijn pedaal schiet  en zich weliswaar snel herpakt  maar dat is niet genoeg om Derk van de eerste plaats te houden, Martijn weet weg te sprinten bij Alco en een een knappe 5e plaats is voor Thijs de Neeve  die nog maar een dikke week geleden de De Alpe d’Huzes mee roetste: 4 keer de Alpe op met de roeifiets , ook een zeer bijzondere prestatie!
De eerste Dame is Beb Thijs, gevolg door Caroleen Meerman.

Na de wedstrijd rijden de roeifietsers nog een tourtocht door het groene hart, het is een gezellige boel!!
Al met al een geslaagde wedstrijd op een prima locatie, dat smaakt naar meer roetsen op /om de Willem Alexanderbaan!
Roeifiets DMO Uitslag