Schermafbeelding 2020-11-18 om 09.46.02

Roeifietsen uitverkocht, een raar gevoel

18 november 2020

Zomer 2020 heb ik de bestelling genoteerd voor de laatste van mijn voorradige THYS 209 roetsen. In 2021 zijn er nog een aantal af te bouwen en af te leveren maar die zijn allemaal al besteld.
Gemengde gevoelens heb ik daar wel bij, Roeifietsen vind ik nog steeds de allerleukste sport maar de komende jaren niets anders doen dan roeifietsen monteren en verkopen is niet mijn ideaal beeld.

Ik wil nog verder met andere projecten zoals bv de rowfoil. Een roeifiets op of in (een) klein(e) drijvertje(s) die op 2 hydrofoils uit het water komt en net boven de waterlijn gaat ‘’vliegen’’. 1 van de foils is tevens aandrijfmiddel, op een roeislag beweeg je hem als een walvisstaart door het water.
Het zal mij benieuwen hoe lang ik over die ontwikkeling ga doen. Dat het uiteindelijk lukt daar twijfel ik niet aan. Als het mij niet lukt zal het vroeg of laat een ander lukken. Zo is het met mijn vroege ideeën over de zinker en de kite surfer ( zie hier) ook gegaan.

Door geen grote series roeifietsen meer te bouwen hoop ik ook tijd te krijgen om nog eens grote roeifietstochten te maken, in 2022 misschien eens naar Griekenland roetsen in plaats van vliegen. Eerst even kijken hoe het met de corona verder loopt :-(

Ondertussen blijf ik onderdelen leveren en onderhoud verrichten voor alle roeifietsers, die roetsen moeten natuurlijk wel blijven roetsen!

Omroep Zeeland maakt een item over mijn plannen, je ziet het hier: