20150824_181320

Pamplona-Santiago-Anna Paulowna op de roets

1 september 2015

Cor Zwaag doet verslag van de eerste 1000 km.

Nadat ik in februari zeeën van tijd kreeg (werd overcompleet op m’n werk) bedacht ik om ’n lekkere lange roetstocht te gaan plannen. Op de fietsvakantiebeurs heb ik toen de stand bezocht van de Jacobsroute naar Santiago. ‘Dat gaat mijn tocht worden’ dacht ik: in drie boekjes van Clemens Sweerman perfect uitgezet van Haarlem naar Santiago, zo’n 2500 km.

Lang dacht ik heen en een groot deel terug te fietsen, maar zoveel tijd wilde Brigitte niet dat ik van huis was. En zo’n berenconditie als Theo Homan heb ik ook niet. Cycle Tours heeft mij dus de eerste 1500 km. op weg geholpen. In een fietsbus ging ik samen met mijn roets van Amsterdam naar Pamplona. Van daar uit ben ik zaterdag 14 aug. vertrokken op de fiets en ben ik op 27 aug. aangekomen in Santiago.

De eerste week ging als een speer, prachtig weer en veel gezien. Ik rijd met zo’n 30 kg. bagage (tent, kookspullen, etc.). In de route zitten behoorlijk wat klimmetjes, dus zonder de bergsnek van Derk zou ik heel wat gelopen hebben. In de tweede week kwam het slechte weer, nu ben ik ‘ingeregend’ in Santiago, maar ga morgen terugroetsen richting huis. Over deze 2500 km. wil ik 4 weken doen. Over ruim 2 weken tref ik Ingmar in Frankrijk (Chartres) en roetsen we samen de laatste 900 km.naar huis. Tot zover het eerste deel, meer foto’s en verslagjes staan op m’n blog: www.coroppad.nl