2231.1

Nationaal roeicongres van de KNRB

6 november 2013

De Koninklijke Nederlandse Roeibond had haar jaarlijkse roeicongres in het Aegon kantoor in Den Haag op 26 januari 2013. 250 bestuurders en diverse (top) roeiers woonden dit congres bij.

Er was een leuke verrassing voor roeier en roeifietser Menno van Blitterswijk, hij kreeg van Roompot vakanties en Thijs Industrial Designs een carbon 209 cadeau.
Menno won in september 2012 voor de derde keer het Europees kampioenschap roeifietsen. De eerste 2 keer dat Menno won bleef de strijd tot de laatste sprint spannend tussen 3 a 4 kanshebbers maar afgelopen jaar was Menno een klasse apart en won hij alle 4 de onderdelen van het EK . Een prestatie die nog nooit eerder vertoond was.
Menno is vooral in de roeiboot erg actief en probeert bij de KNRB selectie te komen. Als ik het goed begrijp zit hij daar nu erg dicht bij. Met zijn concept II pr van 6.09 behoort hij geloof ik bij de top 30 van Nederland.
Wat o.a. mooi is van Menno is dat hij de goede mentaliteit heeft ; hij is enthousiast en fanatiek maar op een gezonde sportieve manier.
Tijdens het EK 2009 reed ik op kop samen met Menno toen er achter ons een serieuze valpartij plaats vond, Menno zat nog sneller dan ik in de remmen en riep iets van dat gaat niet goed ik ga helpen. Dat is de mentaliteit die ik in ieder geval graag zie en die we m.i. meer zouden moeten zien in de topsport!!
Menno heeft een enorm enthousiasme en inzet in het roeien. Als student zijn zijn financiële mogelijkheden beperkt maar de sponsors roompot.nl en rowingbike.com vonden het juist daarom leuk om Menno de roeifiets cadeau te doen.