Schermafbeelding 2016-07-05 om 09.43.58

Cyclevision 2016 / WK ligfietsen

5 juli 2016

7 roeifietsers waren present op deze windige wereldkampioenschappen ligfietsen in Sloten. De meeste wedstrijden vonden plaats op de buitenbaan, vooral de uursrace, 3 uurs en 6 uursrace waren populair bij de roeifietsers.
Martijn Mateman was de snelste op de uursrace met 39,4 km /h gevolgd door Rob Bakels en Derk Thijs, Andre Derksen, Erwin Duizer, Henk Husken en Frank Terfort ( GER)
Martijn roetste ook het criterium mee met een gemiddelde van 38.7 km/h. Andre Derksen was de enige roeier op de 6 uur met een knappe 31,5 km/h gemiddeld.

Het was leuk om weer eens een wedstrijd te roetsen en diverse roeifietsers spreken zich uit om weer eens vaker een roeifietswedstrijd te willen rijden, het EK roeifietsen is toch wel een gemis, hopelijk komt er iets voor in de plaats……….

Bij Cyclevision was er helaas nogal wat onduidelijkheid over wel of niet stayeren, (windschaduw rijden) tijdens de uursrace was het niet toegestaan en hielden de meeste rijders zich daar goed aan, tijdens de 3 uursrace  werd er volop gestayerd.  Ik had kort voor de start op een  A4 tje op een deur ter plekke gelezen dat ook tijdens de 3 uur  stayeren niet was toegestaan en een official bevestigde dat desgevraagd.
Resultaat : het eerste uur van de 3 uur heb ik niet gestayerd en zag allemaal treintjes en bussen van stayerende deelnemers aan mij voorbijkomen :-(
Na een uur was ik het beu en ben ik achter een clubje gaan hangen wat eigenlijk net iets te snel was voor mij. Na een minuut of 40 moest ik lossen en daarna heb ik nog een paar keer een paar rondes aan kunnen sluiten bij dat groepje. Zodoende wist ik toch mijn gemiddelde over 3 uur boven dat van 1 uur zonder stayeren te trekken, (39,0  km/h tegen 38,3 voor het uur)
Na de wedstrijd wou ik eens een woordje spreken met de wedstrijdleider maar een andere official verzekerde mij dat het in de 3 uursrace wel was toegestaan…..
Een beetje rommelig is het altijd wel in de ligfietsclub – geen official noticeboard en geen deelnemersmeeting…. hoe weet je dan waar je aan toe bent………
De officials meeting – als die er al was –  was blijkbaar ook niet duidelijk als de officials ook de regels niet voldoende weten…..

Maar goed, juist dat rommelige maakt het misschien gemoedelijker en gezelliger.. ik heb lekker geroetst in ieder geval :-) Dus bedankt NvHpv voor het leuke weekend!!