Rowingbike Tour de France

Monstertocht van 3500 kilometer

Rowingbike_Tour_de_FranceOp 13 juni 2001 begint Derk Thijs met de toer van zijn leven: een monstertocht over 3500 kilometers, vrijwel gelijk aan de route van de 88ste Tour de France, die drie weken nadien van start zal gaan. Hij zal in hetzelfde tijdbestek als de Tour de France de afstand overbruggen, waarbij hij niet alleen duizenden kilometers zal afleggen, maar bovendien ook nog eens meer dan 18.000 hoogtemeters zal moeten overwinnen, waaronder de loodzware beklimming van “l’Alpe d’Huez”. De start van Derk’s solorit is in Duinkerken. In de weken die volgen zal hij België en Frankrijk doorkruisen. Zonder hulp van peloton en wegafzettingen zal hij een poging doen de titanische afstand af te leggen in 21 dagen, een dag sneller dan de reguliere Tour in beslag zal nemen.

Na een flinke training op Mallorca, waarbij de mogelijkheden van de THYS 240 Roeifiets met tussensnek uitgebreid getest zijn, heeft Derk besloten dat het moment is aangebroken. Voor hem is het nu of nooit: een goede week voor de start van “zijn tour” wordt Derk 43.

Iedereen die ooit de Tour de France heeft gezien weet dat het in termen van fysieke en mentale inspanning een bizar evenement is. Een kleine groep vrienden en enthousiastelingen zal hem verzorgen en begeleiden. Maar verder zal hij het alleen moeten doen.

Sponsors van de Rowingbike Tour de France

Hoofdsponsor Rowingbike Tour de France: Roompot Zeeland Vakanties

Hoofdsponsor Rowingbike Tour de France: Roompot Zeeland Vakanties

Sponsor Rowingbike Tour de France: Recreanet IT Consultancy

Sponsor Rowingbike Tour de France: Recreanet IT Consultancy