Dag 8- Morteau – Aix-les-Bains / 223 km

Comfortabel door Confort.

Comfortabel door Confort.

Derk is van plan vandaag helemaal naar Aix-les-Bain te rijden. Te Petite-Chaux een korte broodstop, daarna rijden we door naar Confort, een plaatsje zo’n 30 kilometer ten westen van Geneve. De route erheen is adembenemend. Schitterend groene bossen, enorme rotspartijen, smalle weggetjes, dorpjes in diepe dalen en angstaanjagende afgronden.

De temperatuur loopt aardig op en de zon schijnt nu onafgebroken. Derk heeft duidelijk last van de brandende zon en smeert zich in met zonnebrand factor 30. Na de pastastop te Confort is Derk vastbesloten door te roeien naar Aix-les-Bains.

In de hoop dat Derk er in gaat slagen de laatste 64 kilometers ook vol te maken, rijden we door naar de geplande camping in het dorp Brison-St. Innocent. Daar treffen we Eric Rotte en zijn vrouw Thea. De trouwe lezer zal Eric nog herinneren van de start te Kamperland waar hij een inleidend praatje hield. Hij werkt bij de televisie van omroep Zeeland en heeft een camera meegekregen, waarmee een groot aantal opnamen gemaakt gaan worden!

Derk is aangenaam verrast door het bezoek van Eric, hij was niet op de hoogte dat zijn bezoek doorgang zou vinden.

Na wat omzwervingen vinden we een camping aan de noordzijde van Aix-les-Bains. Derk komt al snel weer aangereden. Hij heeft het weer voor elkaar! Ondanks de zwaarte van de etappe heeft hij zeer genoten van het indrukwekkende landschap en hij heeft alweer zin in de nog extremere etappe van morgen.

En nou maar hopen dat hij morgen nog genoeg over heeft voor de Alpen.

~intermezzo~

Een bovenbaas

Een voorbeeld over de geheimhouding.
De GSM’s rinkelen in de Camper. Maar er is niemand aanwezig. Later lezen de ’toeristen’ op hun display dat de bovenbaas gebeld heeft. Wat blijkt? De bovenbaas bevond zich in Epinal de plaats waar het equipe volgens de officiële Thyslijst zou moeten zijn. Het equipe bevond zich te Hachimette. Kijk zo geheim is deze tour! Zelfs de bovenbaas weet niet waar hij mee bezig is!

’s Middags arriveert een groene (wat een schutkleur) Volvo. Een man gekleed in een sportief ‘Tour de France de Voile’ T-shirt stapt uit. “Ons code woord is ‘Tour de France”, zegt hij met een stralende lach. Briljant!

“Ik ben hier als president van de Interntional Rowing Bike Federation”, zegt hij. Hoe geniaal gevonden!

“Thijs”, Die naam hadden we eerder gehoord, ‘Thijs’, wat een eenvoud, angstaanjagend. In een poging de meester te imponeren, vraag ik achteloos zijn kaartje. Een glimlach is mijn beloning. “Dr Ing Wim L Th Thijs, verduidelijkt hij”. Subliem!

Langzaam vallen de puzzel stukjes in elkaar. Wat is hier aan de hand? Nu! Derk vindt het gewoon leuk een eindje te fietsen. En wil gewoon die prestatie op zijn roeifiets neerzetten. De opgedane ervaringen in de verdere ontwikkeling van zijn roeifiets gebruiken. Kees, die vindt het gewoon leuk om mee te gaan, en een kok annex chauffeur is gewoon onmisbaar.

Danny, die verzorgt het internet en doet de navigatie.
Frans, ach die gaat toch zo weer weg.
Wim Thijs, die komt naar zijn ‘gekke broertje’ kijken.

Tot zo ver zijn de diverse onderdelen tot normale proporties terug gebracht. Wat we overhouden is een ‘Rowing Bike Tour de France’ Niets meer, maar ook niets minder.

Frans

~~