Dag 7- Hachimette – Morteau / 230 km

321.1Even na half zeven op en wat zien we? Een strak blauwe hemel! Wel erg koud nog. Kort na half negen zit Derk weer op de roeifiets.

Na een colletje dat amper een colletje genoemd mag worden verandert het landschap drastisch. Vrijwel volkomen vlak en meer en meer cultuurlandschap.

We worden gebeld door Wim, hij was gisteren al een stukje ten westen van ons te Epinal en we spreken nu af nabij Altkirch. We ontmoeten elkaar even ten noorden van dit stadje en Wim volgt ons richting zuiden. Helaas moeten wij een andere route gaan zoeken wegens een te lage tunnel. Wim brengt uitkomst en rijdt alvast richting Derk om hem op te vangen.

We ontmoeten Derk in Wahlbach. Hij heeft lekker doorgereden en wisselt hier van wiel. Hij gaat verder met een koolstof driespaaks wiel. Hij heeft zo iets minder luchtweerstand en wil tevens de snek van zijn andere wiel sparen voor de bergen die nog gaan komen.

Het geplande rendez-vous punt komt al een stuk eerder dan we hoopten, want even voor Altkirch staat Derk stil met een gebroken remkabel. Opnieuw een goede timing, want Wim heeft diverse onderdelen, waaronder remkabels, meegekregen van Jacco. De reparatie verricht Derk zelf, want wie zou het sneller kunnen?

En dan gewoon op weg naar Noel Cerneux, richting Pontarlier. De weg is mooi, maar druk. Niettemin schiet Derk erg goed op. Opnieuw een paar aardige klimmetjes en dito afdalingen. Derk lijkt niets meer te deren, hij zit uitstekend in zijn ritme en ogenschijnlijk roeit hij ontspannen zijn kilometers. Wacht maar, straks L’Alp d’Huez!

Opnieuw sleuren we Derk van zijn fiets af, einde rit Morteau.

~intermezzo~

Wat is zijn missie? (2)

De bijna onzichtbare ‘rameur’ raast langs de Franse wegen. De vraag rijst in hoeverre is de BVD hierbij betrokken?
Een Camper, gedecoreerd met reclame van het bekende bedrijf ‘Roompot’ en ‘Recreanet’, wat fietsachtige attributen op het dak, volgt zo onopvallend mogelijk de route van de Tour de France. Onopvallend, ware het niet dat ze ca een maand te vroeg zijn. De ’tour’ is pas volgende maand.
Drie mannen van twijfelachtige allure mannen de camper. Alles is top-secret. Zelfs hun leider is geheim. Voorheen kende een ieder immers Doctors van Leeuwen, maar zijn opvolger? Is geheim!
Geniaal zoals de crew is samengesteld. Drie Hollanders welke geen van drieen Frans spreken! Als zij kip willen kopen doen ze bij de slager het geluid van een kip na, waarna zij, gelijk gewone toeristen, met varkensvlees de winkel verlaten. Ongelovig nagestaard door de plaatselijke bevolking. Onderwijl raast de ‘Rameur’ voorbij, door niemand opgemerkt!
Behendig manoeuvrerend rijdt de bus van plaats naar plaats. Onderweg wordt er op ogenschijnlijk opvallende plaatsen gestopt. Ogenschijnlijk opvallend zeg ik, want weten wij niet dat soms het meest opvallende het minst opvallende is?
De route kaart maakt plaats voor computer en GSM. Soms komt ook de ‘rameur’ langs. Hij stapt af, er wordt wat informatie uitgewisseld, iets aan de roeifiets gesleuteld en flux vervolgt hij zijn eenzame geheime tocht.

Daarna zet ook de BVD Camper zich weer in beweging. Op naar de volgende ontmoetingsplaats?

Het doel van deze missie zal ons, eenvoudige lieden, nooit duidelijk worden. Als mannen van dit kaliber er bij betrokken zijn, dan zal deze geheime promotietocht zeker geheim blijven.

Frans

~~