Dag 3: Antwerpen – Seraing / 180 km

Vandaag lukte het om Derk om 9.10 uur op zijn roeifiets te zetten.
Hij start weer ongestroomlijnd en met zonnetje op zijn bolletje.

Eerste stop: Lummen. Derk komt hier om 11.16 uur aan. Hij is een beetje omgereden, maar, zo zegt hij, dat zijn allemaal extra kilometers! Alles gaat nog steeds erg goed. Hij heeft al bijna 30 procent van de dagrit gereden in dit eerste deel, terwijl het nog lang geen middag is. Om 11.40 uur gaat hij weer verder.

Het Roeifiets Team wordt steeds efficiënter. Frans blijkt als enige wat structuur aan te kunnen brengen in de financiële zaken. Kees maakt wereldse maaltijden en het internetwerk krijgt vorm. Kees en Frans rijden de camper, ik navigeer. Hiernaast zijn er nog andere dingen te doen: de camper uitmesten, routes plannen, eten kopen, afwassen, Derk helpen met zijn roeifietsen, controleren of Derk niet iets voor de zoveelste keer vergeet, enzovoort.

Op naar Bassenge. Kees bereidt een groot pasta-diner. Precies op tijd voor zijn portie, maar iets later dat verwacht, stapt Derk binnen. Hij vertelt dat hij gevallen is in een bocht. Hij zag een aantal centimeter hoog randje over het hoofd. Gelukkig was zijn snelheid niet al te hoog (20 – 25 km/u), dus hij had alleen een kleine schaafwond op zijn bilpartij. Bofkont!

Hierna reed hij in één keer door naar Beaufays (vlak bij Luik), de eindbestemming voor deze dag. Ondanks een paar stevige klimmen en een paar verkeerde afslagen komt hij om 17.40 binnenrollen.

We rijden meteen door naar Huy, de startplaats voor morgen. Dit zou wel eens een zware dag kunnen worden.