Kijk even op deze video voor een impressie van een eerste prototype.

Wie gaat er de uitdaging aan om een aerodynamische recordfiets te maken? Ik niet, been there, done that: 


1966.1world hour record 1994, Bram Moens   77,123 km/h

Tot nu toe bepaalde de ronde of ovale trapbeweging in een kuip de grootte van de voorzijde van de kuip en daarmee eigenlijk van de hele kuip.
M
et de lineaire trapbeweging is de ruimte benodigd voor de voeten veel kleiner, de ruimte waar de linkervoet in duikt op het einde van de slag kan dezelfde ruimte zijn als waar de rechtervoet daarna in komt.
Zodoende heb je een veel kleiner frontaal oppervlak en ook de stroomlijn kan veel effectiever gemaakt worden door het kleinere volume voorin dan bij de rond trappende fietsbeweging.
Tweede voordeel is dat het traploze Snek aandrijvings- en versnellings- systeem toegepast kan worden in plaats van de primitieve ketting met tussenas of andere energievreters er tussen.
Je kunt rechtstreeks met Dyneema®  koorden vanaf de pedalen naar hele kleine Sneks op de as van het aandrijvende wiel gaan.
Sneks met eind Ø 16 mm op een 27’’ wiel maken snelheden boven de 150 km/h mogelijk. Er is bijna geen snelheidslimiet bij het traploze schakelsysteem met Dyneema®  kabel op een Snek.