PICT0008 U kent het vast wel, die diepe goten in het wegdek met rechtopstaande, soms centimeters hoge kanten waar, wanneer je er onder een kleine hoek uit wilt sturen, je fietswiel  achter blijft hangen en je vervolgens onderuit kan gaan.

Super irritant en levensgevaarlijk. De oplossing hiervoor is super simpel, zie de tekeningen van de 10 graden steen waarmee je een even diepe en functionele goot kunt leggen zonder die levensgevaarlijke rechtopstaande kanten.
PICT0002PICT0001

Ik heb dit geprobeerd  bij de gemeente Middelburg voor elkaar te krijgen maar waar je dan op terecht komt ; Ambtenaren die zeggen, ”Ja, maar we doen het altijd zo” en/of: ”dit zijn de richtlijnen van het crow (of een of andere andere instantie die stratenmakers opleidt) we kunnen niet buiten de richtlijnen gaan werken”

Zelf denken en gezond verstand gebruiken is er jammer genoeg niet bij.
Vindt u deze 10 graden goot ook een goed idee, teken dan svp deze petitie:
klik hier

Heeft u of een kennis/ familielid al eens een valpartij meegemaakt doordat de band bleef hangen achter zo’n slechte goot?

Is die valpartij wellicht veroorzaakt door die diepe rechtopstaande goot in het plaveisel, zoals we die bij voorbeeld zien op de getoonde foto’s?
Als je valt met de fiets dan denk je vaak eerst aan eigen onhandigheid, en alhoewel je vaak met handigheid die valpartij kan voorkomen is het door ander verkeer niet altijd mogelijk die goot schuin aan te snijden. Je valt dan dus door die slechte goot!!!!
Het blijft mijns inziens een grove fout en/of nalatigheid van de gemeenten om die goten zo slecht aan te leggen terwijl het beter kan,  stuur svp info over het hoe en waar van uw valpartij naar info@rowingbike.com zodat we een inventarisatie kunnen maken van de slachtoffers, dat kan wellicht helpen om de ambtenarij overstag te krijgen.