P1020060

Rowingbike tour 2018 in les Goutelles, Frankrijk

13 november 2017

De jaarlijkse roeifiets tourtocht is voor 30 juni en 1 juli 2018 gepland in Frankrijk, georganiseerd door Esther Celosse en Reinier Bloem.

Op deze facebookpagina vindt je ook veel info over dit evenement; Het is een gesloten groep, dus je moet je even aanmelden zodat je toegang verleend word.
Hier is alvast de basisinformatie van Reinier:
Ons Franse adres:
Les Goutelles
63380 Condat-en-Combraillle

In Google maps:
​Streetview / notre maison:
Camping Domaine du Balbuzard, Condat-en-Combraille
https://www.domainedubalbuzard.com/

Vluchten Amsterdam – Clermont-Ferrand:
Mo We Fr Su    12:10- 13:40
1 h 30 min
Clermont – Amsterdam:

Mo We Fr Su    14:15- 15:55
1 h 40 min
Kosten retourvlucht: ongeveer € 200​ (excl fietsvervoer)

We zullen de deelnemers die met het vliegtuig komen ophalen en wegbrengen. Het is ongeveer 1 uur met de auto en aangezien het een klein vliegveld is, hoef je niet meer dan 1 uur van te voren aanwezig te zijn.
Overnachten:

Bij ons thuis hebben we plaats voor maximaal 8 personen. Verder is er in de tuin voldoende plaats voor een paar tenten en er is op minder dan een kilometer een camping aan een meertje. Daar zijn ook tenten te huur en er zijn ook een aantal huisjes.

Een paar dagen eerder komen en of langer blijven is geen probleem, als we het van te voren maar weten.

Het is een mooie en gevariëerde omgeving met vele erg stille wegen en weggetjes door bossen en weilanden, over rivieren en langs meren. Naar een vlak stuk weg zal je echter goed moeten zoeken. Het laagste punt in de buurt is ongeveer 500 meter, het hoogste is 1465.

We zorgen ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt door voor iedere dag verschillende routes uit te zetten, al naar gelang van de conditie en de voorkeur van iedereen.

Daar in het donker roetsen is altijd een hele mooie belevenis. Het is er namelijk gewoon donker. Er is vrijwel geen straatverlichting en er is geen lichtvervuiling. Auto’s rijden er dan bijna helemaal niet meer rond. Maar ja, als je de hele dag al onderweg bent geweest op de roets, dan is een (extra) tochtritje in het donker wellicht iets te veel van het goede.

Ons huis staat op 700 meter hoogte. Daardoor koelt het ’s avonds meestal af, waardoor je goed kan slapen. Neem wel een warme trui mee.
We zien er naar uit jullie te ontmoeten in Puy-de-Dôme.

Esther & Reinier

Vragen en inschrijven kan via:Bloem.reinier@gmail.com
+33 780022533