Thys 240 CVT

Thys 240 CVT

Opgelet! Dit model is niet meer leverbaar. Onderdelen zijn wel gewoon verkrijgbaar.

De lage THYS 240 is een zeer beproefd model, het eerste prototype reed zelfs eerder dan de THYS 222. De 240 werd voor het brede publiek wat extreem bevonden maar wordt nu in een beperkte oplage op de markt gebracht.

Met zijn zithoogte van 36 cm is de THYS 240 16 cm lager dan zijn grotere broertje. De stoelhoek is een aantal graden verder achteroverleunend. De 240 verlangt nog meer van de buikspieren van de roeifietser. De rails van de voetenslee zit t.o.v. de fietser beduidend hoger, dit draagt tevens bij aan de verbeterde luchtweerstand t.o.v. de 222.

De 240 is door zijn betere luchtweerstand op een uursrace ongeveer 3 km/h sneller dan de 222.

Doordat het stuurdraaipunt ook hoger zit kan het stuur verder doorklappen naar achteren en kan de roeier meer blijven liggen dan op de 222. De draaicirkel is iets groter dan die van de 222. Alle snufjes van spernaaf en CVT schakelsysteem zijn in de 240 verwerkt.

De 240 heeft een eenzijdig opgehangen voorwiel waardoor de kabels dicht langs het voorwiel kunnen bewegen. De voorvork is robuust uitgevoerd en heeft ook een 1 1/8 inch balhoofdset. De deels zelf ontworpen voornaaf (ook deels M5 Ligfietsen) is net als de spernaaf uitgerust met het unieke stelbare groefkogellager systeem en heeft dus het beste loopwerk!

853.1