Sjors Zoontjens

Mijn eerste roeifietsmeters

De tweedehands 222 met 550km op de teller zag eruit als nieuw. Na ongeveer een kwartier en een bakje koffie bij de particuliere verkoper de vraagprijs neergeteld en de fiets op de auto gebonden. Wat goed is komt (en gaat..) snel.

eerste keer roeien. Ondanks 20 jaar ligfietservaring zijn de eerste meters wat onwenning. Ik rijd wel meteen weg, maar ben steeds erg voorzichtig bij het stoplicht en scherpe bochten. Altijd op tijd een pootje uit het pedaal en lage sneheden in de bocht. Ook kom ik erachter dat ik meer spieren heb dan alleen in mijn benen. Ja, wind tegen moet er echt flink gewerkt worden met mimimaal resultaat, sneheidstechnisch gesproken. En als je dat niet gewend bent dan verzuurt eea snel en dat doet zeer. Op tijd een klein verzet kiezen en rustig door peddelen. Dus, de snelheid ligt een stuk lager dan dat ik op mijn ligfiets doe. Gelukkig had ik ervaringen op deze site gelezen en mijn boeren verstand had dit dan ook wel voorzien.

Het is nu 2 januari 2009 en heb de fiets een paar maanden. Ik heb nu ongeveer 700km geroetst, in de winter. Wat een feest! Ik ben gewend aan het trekken en sleuren en vind het zelfs leuk. Ik kan beter de snelheid doseren, het pootje blijft langer in het pedaal en om te verzuren moet ik echt aardig door scheuren. Mijn lichaam heeft zich aangepast en ik ben in mijn bovenlichaam een stuk sterker geworden, wat natuurlijk erg goed voelt. Dat vind ik het grootste voordeel tov van mijn ligfiets (en mountainbike en hardlopen): je hele lichaam sport. De snelheden en afstanden zijn bijna vergelijkbaar met de ligfiets (lowracer zelfbouw). Ik maak nog steeds veel progressie en ben dan ook benieuwd waar dit allemaal gaat eindigen.

Een compliment aan Thys. Heb nu twee keer onderdelen besteld via internet en dat gaat zeer goed. Krijg er notabene gratis tips en adviezen bij!

nog wat opmerkingen:
* heb 1 kabel vervangen, dat vind ik wat snel voor 700km maar het gaat zeer eenvoudig (goed ontwerp!)
* 1 keer gevallen. uitgegleden op de natte bladeren.
* de fiets is mooi afgewerkt
* ik doe er geen boodschappen mee…
* ben dus erg tevreden