Lowlands

Richard Bruijn ervaart het als volgt:
Richard’s eerste reactie

Hoi Mannen,

Zo, het zit er weer op…… val gelijk al in een roeifietsloos gaatje.

Na een kortje ’tukje’ in Maastricht, toeristisch verder gesukkeld. Werd wederom gesignaleerd buiten de geplande route, maar ach zo zie je wat van de wereld. GPS ?!…. tja……..
Na de laatste stempel in Zwolle een lekker biertje en een slaapje gedaan om daarna weer uitgerust op de fiets thuis te geraken.

Maarten, bedankt voor het samen oprijden tot Maastricht. Je bent gestopt?
Derk, geen enkel malheur.
Theo, je was weer erg ‘rap’
Gerrit, bedankt voor een mooi Lowlands

Geef me een ‘doel’ en ik fiets er naar toe….
Rich

RICHARD’S VERSLAG:

LOWLANDS

Tijdens de 1200 kilometer lange Lowlands fietstocht door Nederland heb ik zowaar weer wat zaken ontdekt en herontdekt.

-Nederland is vlak dus uitermate geschikt voor de Roeifiets. Maar de kleinste ribbelingen in het aardoppervlak zijn zeker geen probleem. Wat ik als anti-klimmer ga missen zijn die colletjes waar ik mezelf zo lekker tegen aan kan leggen, tegen aan kan schuren…….wat me opwind door het afzien……. Om me daarna in de diepte te kunnen storten om af te koelen.

-Roeifietsen in een groep racefietsers is niets…….Wel makkelijk als je de afgesproken route wil volgen door de vele piepende GPS’s op de gebogen racefietssturen en door de elektronica wijs gemaakte berijders.
Maar ik laat me toch liever leiden door mijn eigen onwetendheid en zo doende kom ik nog eens ergens waar niemand anders komt.

-Waar ligt de grens van wat ik aankan…..? Het schuift steeds maar op en daardoor moet ik wel steeds verder gaan.
Ooit zal ik ook de ‘grens’ bereiken om daarna ‘blijmoedig’ de Roeifiets aan de kant te zetten om nooit meer verder te gaan.

-Theo is mijn Roeifiets maatje, maar we fietsen ongelijk. Op de tandem bleven we in het verleden des te min wonderbaarlijk in balans.

-Na het aanroepen van Heilig Maria Van Eeuwige Bijstand, over komt mij niets meer wat mijn dood zal bespoedigen en kan dus de fietshelm thuis aan de kapstok blijven hangen, kunnen de sigaretten mee in de fietstas.
Toch niet helemaal zeker van het Opperwezen rij ik extra voorzichtig. Morgen stop ik met roken.

-Als je het rustig aan doet betekend het wel dat je er veel langer over gaat doen! Langzaam fietsen is voor diegenen die lichaam en geest echt willen pijnigen terwijl die snelle jongens al weer gedoucht thuis zitten met een potje bier.

Ja, ik ben er wel klaar mee ………..; Klaar om in 2011 Paris-Brest-Paris te rijden

Richard Bruijn