Rijn Donau reis

22 april 2011 

Het is D-day -2. Over twee dagen is het zover. Heel Nederland zit aan het paasontbijt met eitjes en lamsboter. Wij niet. Wij hebben boter op ons hoofd want we zijn dan onderweg naar Wenen. Bijna 2000 kilometer op de roeifiets. Heerlijk langs de Rijn. Ligt die boot nog steeds te zinken bij de Lorelei? Belangrijker is de kwaliteit van de wijn onderweg.

Dan een tussenstop in Germersheim waar wij namens Derk Thys op de beurs staan voor bijzondere fietsen, zie: www.spezialradmesse.de/.

Vervolgens een paar zware etappes door het Zwarte Woud. Hoe zwaar weet Hanneke nog niet :-). We hopen in Donaueschingen te komen, even ten oosten van Freiburg. Heel vreemd, in Donaueschingen ontspringt de Donau, de 1-na-langste rivier van Europa die naar de Zwarte Zee stroomt. En aan de andere kant van de bergtoppen van het Zwarte Woud stromen alle stroompjes richting Rijn, richting Noordzee.

Vanaf Donaueschingen gaat het weer bergafwaarts richting Wenen. Toerend langs de schone blauwe Donau, veel Oostenrijkse wijngebieden onderweg. Misschien vinden Hans & Roely het in Wenen erg leuk en blijven ze een paar dagen langer zodat we elkaar daar kunnen treffen.

Hieronder een plaatje van onze te volgen route. Met de rowing bike: Made to Run.

route