Alpe d’HuZes 2013

Bericht van 3 juni van Thijs de Neeve aan de voet van de Alpe d’Huez

Wat een bericht van Ralf zeg! Dat is dan toch behoorlijk schrikken. Laat ik dat soort stunts maar niet uithalen en niet de eerste roetser worden die het ravijn van l’Alpe d’Huez van dichtbij bekijkt… Even een kort verslagje maar weer. Vandaag de grote test (nou ja bijna dan) op de 209 gedaan. 2000 hoogtemeters en ik voel ze wel, maar lig er momenteel nog redelijk fris bij. Na m’n eerste klim (de Alpe d’Huez zelf) kwam ik boven Martijn Rempt tegen. Kleine wereld. Hij doet op een racefiets mee, maar gaat morgen op mijn (nou ja, de jouwe dus eigenlijk) roets naar boven. Eens zien wat het verschil tussen de nummer 4 en 20 van het afgelopen EK nu zal zijn.

Ook hier genoeg bekijks voor de roets. Gelukkig moet ik vaak even uitpuffen en bij-eten dus dan kan ik ook verder nog wat uitleg geven. Maar niet teveel want er moet wel geklommen worden natuurlijk! Afgaande op vandaag denk ik dat vier keer aankomende donderdag wel realistisch moet zijn. Maar we gaan het meemaken. Misschien is de pijp bij drie al leeg of overtref ik mijn stoutste droom en worden het er vijf… Wat ik verder ook heel gaaf vind, is dat er al meerdere roetsers een donatie hebben gedaan. Echt supermotiverend en zo mooi om te ervaren dat wat als een grapje begon vorig jaar, nu al zoveel op heeft geleverd. Ik ben daar enorm dankbaar voor.

gRoets,
Thijs

(Thijs de Neeve start per roeifiets op 6 juni de Alpe d’ HuZes)

Thijs de Neeve, die zelf genezen is van Hodgkin, wil de Alp d’ HuZes meerijden op een roeifiets. Hij heeft al een half jaar getraind op een THYS 222 en is een paar weken terug overgestapt op een THYS 209. Lees hier zijn verslag, bekijk zijn filmpje en lees hoe je hem en de Alpe d HuZes actie financieel kunt steunen:

Hi Derk,

Nou laat die bergen maar komen. Die Thys 209 is echt ge-wel-dig! Ik dacht dat ik slecht de winter door was gekomen, maar ik was gewoon toe aan nieuw materiaal. Geintje natuurlijk. Over iets meer dan een maand is het zo ver. 6-6 6 keer de Alpe d’Huez op en neer voor Alpe d’HuZes. In de huidige vorm moet ik de doelstelling van het maximaal aantal beklimmingen misschien uit mijn hoofd zetten, maar hoe meer hoe beter natuurlijk. Vooral aangezien ik door veel mensen per beklimming gesponsord wordt. Meer donateurs zijn natuurlijk altijd welkom dus als jouw lezers naar Thijs de Neeve weer roetsend de berg op! navigeren dan kunnen ze daar ook een bescheiden bijdrage doen aan mijn plan om op een roeifiets zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Helaas nog altijd te hard nodig. En een volgende keer als ik aan de beurt ben heb ik misschien wel die alternatieve therapie nodig die nu nog niet is uitgevonden. Thank god for science, want anders had ik sowieso de Hodgkin niet overleefd.

Met Hemelvaart ga ik naar de Ardennen om een aantal dagen wat meer hoogte te pakken. Uiteraard nog altijd geen Alpe d’Huez, maar het begint er dan wel wat meer op te lijken. Het begint nu toch wel op een speciale manier te kriebelen. Enerzijds nerveus vanwege de trainingsachterstand en anderzijds zo’n zin in de grote dag. Oh ja, ik had dus ook nog een sneak preview van mijn promo gemaakt. Die staat online en mag iedereen ook zien natuurlijk.
Ook leuk als er reacties op komen. Nu is de verhaallijn soms niet helemaal duidelijk merk ik. Dat komt dan vaak doordat de kijker niet weet dat ik zelf kanker heb gehad en ik door mijn voorbereiding op de Alpe d’HuZes van dit jaar niet alleen een droom heb die Alpe te bedwingen, maar ook flashbacks naar de onzekere periode tijdens mijn diagnose en behandeling.

Binnenkort een nieuwe update natuurlijk!

Thijs schrijft 4-6 kort voor de Alpe d”Huzes:

Vandaag nog een laatste rustige klim (in 1u15 boven) en nu rust tot donderdag. Dan gaan we vanaf 4.30 uur ‘aan’. Ik ben er klaar voor en heb er zin in!!

Als het goed is kan je op 6-6 op deze pagina mijn verrichtingen volgen. Mijn startnummer is 4180.